NIEUWS

  • NIEUWS

De Heren C...stoppen ermee...


juli 10, 2020

Een kleine trip down memory lane mag dus zeker niet ontbreken. Lees hier een korte mijmering over deze fantastische groep.

En dat vinden wij als club meer dan jammer!

Van A naar C naar recreant! Van semi-professioneel speler naar professioneel tooghanger. De Heren C zijn (als ploeg) niet meer en dat vraagt toch om een eervolle throwback in hun roemrijk verleden!

De twee eerste zinnen vatten de merkwaardige carrière van deze bijzondere ploeg toch voor een groot deel samen. De Corona-lockdown heeft half maart onverhoopt en versneld een einde gemaakt aan onze veruit oudste ploeg van de club. 

Als we terugblikken - met de hulp van zij die het van dichtbij meemaakten - zien en horen we een verhaal om duimen en vingers van af te likken. De kern van de ploeg is meer dan 40 jaar - we herhalen veertig jaar (!) - lid van Schelle BBC. Hun start kenden ze in de tijd dat ze hun broek nog versleten op de lagere school banken. Na een tiental jaar namen ze mee de fakkel over in de A-ploeg en forceerden rond 1990 mee de overgang naar de nationale reeksen. Sommigen scheerden hoge toppen. Maar zoals men zegt ‘what goes up, must come down’ en zo sloten deze toppers stuk voor stuk en jaar na jaar aan bij de B-ploeg. 

Zonder twijfel blijven ze, tot op heden, dikwijls een echte A-kern op gebied van clubliefde, trouw en verbruik van vloeistoffen in de alcoholische sfeer. Met de belevenissen en verhalen van deze mannen kan je makkelijk een illuster, vermakelijk en vooral dik boek vullen. Wij kunnen als club niet anders dan ons spreekwoordelijk hoedje afdoen voor deze klasbakken  die de Griene seizoenen lang voorzien hebben van sportieve en après-sportieve sfeer! We hopen dan ook stiekem luidop dat ze met z’n allen verder actief blijven binnen de club. De mogelijkheden zijn legio. Op donderdag verder de bal aanbidden en de dorst lessen of op een andere manier hun enthousiasme investeren in een vernieuwde carrière binnen de club. 

Met onze Heren C verdwijnt - op dit moment - een monument uit de club, maar zoals men zegt komt aan alle mooie liedjes een eind. Gelukkig is het vat nog niet af en is de toog net vernieuwd zodat onze Heren C er daar nog een jaar of 40 kunnen bij doen! Driewerf hoera voor en bedankt aan onze Heren C en als u ze tegenkomt in de Griene, drink dan zeker samen een pint (of twee of …). 

Komende wedstrijden...
Heren A
VS
Boortmeerbeek & Berg Bulldogs HSE A
15/08/2020 | 00:00
41270

15/08/2020
00:00
Heren B
VS
Boortmeerbeek & Berg Bulldogs HSE B
15/08/2020
00:00
J21
VS
Nieuw Brabo Antwerpen J21 A
15/08/2020
15:00
J21
VS
Kontich Jun A
15/08/2020
17:00
Heren B
VS
Bulldogs B